Az Acibadem Üniversitesi Kosárlabda Takımı Törökország egyik legsikeresebb kosárlabda csapata. Az Isztambulban található Acibadem Üniversitesi'ni temsil eden takım, Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmektedir.

A csapatot 1984 yılında Ali Çelikkol kurmuştur. Takım, kuruluşundan bu yana sürekli olarak Türkiye'nin en üst düzey basketbol liginde mücadele etmektedir. Acibadem Üniversitesi, Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde dört kez şampiyonluk kazanmıştır. Ayrıca, Türkiye Kupası'nda bir kez şampiyonluk kazanmıştır.

Acibadem Üniversitesi, Avrupa kupalarında da önemli başarılar elde etmiştir. Takım, 2001 yılında EuroCup Challenge'da şampiyonluk kazanmıştır. Ayrıca, 2004 yılında ULEB Kupası'nda final oynamıştır.

Acibadem Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi oyuncularından bazılarına ev sahipliği yapmıştır. Takımın formasını giyen önemli oyuncular arasında Kerem Tunçeri, İbrahim Kutluay ve Ender Arslan gibi isimler bulunmaktadır.

Acibadem Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi basketbol takımlarından biridir. Takım, güçlü kadrosu ve başarılı geçmişiyle Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin zirvesini hedeflemektedir.