Near East University (Turkish: Yakın Doğu Üniversitesi) is a university in Northern Cyprus. The university's women's basketball team is a Turkish Cypriot team that competes in the Turkish Women's Basketball League and represents Northern Cyprus. The club is based in Istanbul, Turkey.

In 2017, the NEU Angels achieved a continental treble by winning the Turkish League, Turkish Cup and the FIBA EuroCup in an all-Turkish final.

A Yakın Doğu Üniversitesi Női Kosárlabda Csapat Törökország bursalı kadın basketbol kulübüdür. Kulüp Ankara'da bulunmaktadır ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde oynamaktadır. Takım, 2014 yılında kurulmuştur ve halihazırda Başantrenörlüğünü Ömer Buharalı yürütmektedir.

Yakin Doğu Üniversitesi, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında iki kez kazanmıştır. Takım ayrıca 2018 ve 2019 yıllarında Türkiye Kupası'nı da kazanmıştır.

Takımın kadrosunda Türkiye'nin en iyi kadın basketbolcularından bazıları yer almaktadır. En önemli oyuncularından bazıları şu şekildedir:

* Esra Ural
* Cansu Köksal
* Ayşe Cora
* Bahar Çağlar
* Pelin Bilgiç

Yakin Doğu Üniversitesi, Türk kadın basketbolunda yükselen bir güçtür ve gelecekte daha fazla başarı elde etmesi beklenmektedir.